Hoe maak ik mijn computer sneller?

Computer sneller maken (Stappenplan)

Aan de hand van dit stappenplan kunt u uw pc sneller maken.

Opgelet!!!!! Deze stappen onderneemt u op eigen risico!!!!!

Stap 1: Windows register opschonen

Vaak zult u oude software verwijderen en nieuwe software op uw pc zetten, maar dit vervuilt het interne Windows Register. Hierdoor krijgt uw pc ook foutmeldingen bij het gebruiken van applicaties, en vertraagt uw pc ook drastisch. Dus het opschonen van het Windows Register is een must om de levensduur van uw pc te verlengen. Deze onderhoudstaak wordt aangeduid met de term ‘register cleanen’.
Om dit te doen kunt u een gratis Windows Register Scan uitvoeren, dit dient om te bepalen of er vertragers en/of fouten in het Windows Register zitten. Daarnaast kunt u het register opschonen met een registry cleaner, een programma gespecialiseerd in het opschonen en repareren  van het register. Op deze site kunt u een registry cleaner programma downloaden. http://goo.gl/dy6d5

Stap 2: systeem drivers actualiseren

Uw computer heeft verschillende hardware onderdelen die up-to-date software drivers nodig hebben. Deze drivers zijn nodig voor een goede communicatie met het Windows besturingssysteem. Natuurlijk raken deze software drivers ook verouderd en kan de pc vertragen en komen er vervelende error’s (storingen) te boven. Het verwijderen van verouderde drivers kan met behulp van Driver Management software. Op deze site vind u zo’n programma: http://goo.gl/egeY5

Stap 3:  Controleer op virussen en spyware

Ook van malware en spyware is bekend dat zij de computer enorm kunnen vertragen. U kunt malware of spyware krijgen door onder meer het downloaden van gehackte programma’s (programma’s gemanipuleerd door hackers) en door het openen van een email die een virus bevat. Afhankelijk van het type malafide software is het verwijderen ervan een lastige taak. Om u te beschermen tegen steeds weer nieuwe malafide software infecties is een goed antivirusprogramma+anti-spywareprogramma een noodzaak. Gebruik een professioneel antivirusprogramma voor een optimale bescherming.

Stap 4: Harde schijf defragmenteren

De harde schijf wordt gebruikt voor het opslaan van allerlei data en programma’s… De harde schijf wordt eveneens deels gebruikt als virtueel geheugen. Dus vermijd ongewenste programma’s of data op uw harde schijf en verwijder alle onnodige data. Er staat reeds standaard geïnstalleerd, een defragmentatie-programma op uw pc. Defragmentatie ordent alle gegevens op uw harde schijf zodat lezen en schrijven sneller en efficiënter gaan.

Stap 5: Updaten van Windows

Bij de aankoop van een nieuwe pc wordt Windows als standaard besturingssysteem geïnstalleerd met alle soorten software services. De meerderheid van deze services worden door de gewone mens niet gebruikt omdat deze bedoeld zijn voor een bepaald type gebruik van de computer. Bijvoorbeeld: Als software ontwikkelaar zal de computer regelmatige andere programma’s gebruiken dan een gewone persoon. Een aantal services zijn dan overbodig. Deze overbodige services kunt u uitschakelen. U kunt dit oplossen door de standaard configuratie van Windows aan te passen.

Advertenties

Geplaatst op 14 december 2011, in Antwoorden, Software. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: