Bios wachtwoord vergeten

Wat doe je als u uw Bios wachtwoord vergeten bent?

Zorg ervoor dat de computer niet op het stroomnetwerk zit (trek de stekker uit het stopcontact) maak je case open en verwijder de CMOS-batterij (dit is doorgaans een knoopcel) wacht 10 seconden. Plaats de CMOS batterij terug . Vervolgens sluit je de pc weer aan. Hiernaast ziet u een afbeelding van de CMOS batterij.

Of zoek een handleiding op de website van de fabrikant van je moederbord. Meestal zit er een jumper/ruiter op het moederbord die je kan verplaatsen. Start u computer eens opnieuw op en trek daarna de stekker terug uit. Plaats de jumper hierna terug. Dit heeft hetzelfde effect als het verwijderen van de batterij. Hiernaast ziet u een foto van een jumper op het moederbord.

Maar pas op voor ESD (=elektric static discharge), want dit kan uw pc ernstig beschadigen. ESD is het voortbrengen van elektrische lading via uw lichaam, maak dus dat u op voorhand ontladen bent van statische elektriciteit (door bijvoorbeeld aan de aardingspin van een stopcontact te komen) en probeer ESD veilig materiaal te gebruiken (deze is gekenmerkt door de zwart-gele kleur).

mvg Het VraagHetAanIB Team

Advertenties

Geplaatst op 1 december 2011, in Antwoorden, Hardware. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: