Wat kan ik met mijn EID aanvangen?

Wat kan ik met mijn EID aanvangen?

Docstop

Als uw EID gestolen wordt of u bent ze verloren dient u deze te laten blokkeren om frauduleus gebruik ervan te voorkomen.
Dit doet u door docstop op te bellen op het nummer 00800 2123 2123. U kunt hier 24/24u en 7/7dagen terecht. Na uw telefoontje heeft u 7 dagen de tijd om een terugvinden te melden daarna bent u verplicht een nieuwe EID aan te vragen. Bij diefstal dient u hier ook aangifte van te doen bij de politie en ook dient u een vervangend identiteitsdocument aan te vragen bij uw gemeente, indien uw gemeentehuis gesloten is kunt u zicht ook tot het plaatselijke politiekantoor wenden.

Inleiding

Wat kan ik allemaal aanvangen met mijn EID? Eerst en vooral misschien een woordje uitleg bij dit begrip. Een EID is een elektronische identiteitskaart. Vroegere identiteitskaarten waren enkel bruikbaar om jezelf te identificeren aan de politie, maar met je EID kun je nog veel meer. Zo kun je via het internet documenten over jezelf raadplegen.

Benodigde hardware

 Hiervoor heb je een externe kaartlezer nodig. Deze is gewoon in de vrije handel verkrijgbaar, in sommige gemeentes krijgen jongeren ook zo’n lezer bij hun eerste EID.

Gebruik

 Je EID uitlezen is natuurlijk slechts een eerste stap. Met behulp van dit programma kun je ook je PIN code controleren of zelfs wijzigen.

Als je over een internetaansluiting beschikt kun je via het internet de documenten die de overheid over jou bijhoud probleemloos inkijken. Zo kun je de documenten van het rijksregister inkijken en zelf attesten generereren. Ook het zelf beheren van uw fiscaal dossier is geen probleem. Ook het invullen van je belastingsaangifte is geen enkel probleem.

Ook binnen uw bedrijf kun je m.b.v. een kaartlezer perfect controleren wie aan welke pc werkt. Door bij het aanmelden i.p.v. een gebruikersnaam te vragen om een EID in te voeren.
Met behulp van je EID kan je je ook identificeren om binnen te raken op een chatsite die enkel voor jou leeftijdscategorie geschikt is.

U kunt een link naar de vermelde websites vinden op http://alturl.com/ghs5g.

Advertenties

Geplaatst op 15 november 2011, in Gadgets. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: